De konijnen

7 augustus 2010

Chica en Banjo hebben het nog steeds heerlijk samen. Ze genieten duidelijk van elkaar. Waar de één is is de ander en poetsen elkaar heel erg veel.

   
Banjo heerlijk aan het poetsen Chico lekker los in de tuin
   

Vrijdag 13-6-2008

Het gaat heel goed met Chica en Banjo. Ze zijn de dikste maatjes en slapen spelen en eten samen. Ze genieten ook van het zandbakje wat ze sinds het warme weer van de afgelopen dagen in hun hok hebben. Vooral Banjo rolt en graaft zich een slag in de rondte. Maar sinds ongeveer een maandje hebben ze nieuwe bewoners in hun grote hok wonen. En wat dat zijn? 6 leuke gekleurde parkietjes. Michaël heeft het hok goed vogel proef gemaakt en daarna stokken en speeltjes opgehangen.Ook werd een vliegengordijn geplaatst zodat de vogels niet naar buiten kunnen vliegen. Daarna hebben we 4 jonge parkietjes aangeschaft en één volwassen paartje. De vogels die natuurlijk allemaal een naam van Latoya hebben toegewezen gekregen vliegen en spelen naar hartelust en laten de konijnen met rust. De vogels blijven echt in het bovenste gedeelte van het hok. Als het lekker weer is en we kunnen buiten zitten is het een heel gezellig geluid om de parkieten te horen kwetteren en ze te zien vliegen en eten.

Banjo Banjo poetst Chica
Chica en Banjo Banjo snoept van de zaadjes die de vogels laten vallen
Chica bekijkt het vanuit het binnenhok Banjo op weg naar zijn zandbak
Latoya met haar Chica Latoya met haar Banjo
Hier zijn ze dan onze 6 nieuwe aanwinsten Tweety
Goofy Luna
Lilo, Charley, Goofy en Ollie Lilo, Tweety, Goofy en Luna
lekker genieten van een knabbelstok Luna en Goofy
Charley Ollie en Luna  
Tweety Charley

Donderdag 8-11-2007

Vandaag willen we even laten weten hoe het gaat met Chica en Banjo. Na het overlijden van Teddy hebben we heel erg kunnen merken dat zowel Chica als Banjo Teddy heel erg misten. Banjo heeft dagen stil in een hoekje gezeten en was heel erg aan het zoeken. Chica was heel druk en bleef maar heen en weer lopen en het leek of zij ook heel erg naar haar vriendje zocht. Na een aantal dagen hebben we geprobeerd om Chica en Banjo samen in de buitenren te laten, maar dit was zeker geen succes. Ik wist niet dat konijnen zo konden vechten en gillen. Nou dan maar weer even weer alleen in een hok. We waren wel heel bezorgd dat ze dus nooit vriendjes zouden worden. Vorige week vrijdag was Connie bezig het grote hok schoon te maken en daarbij heeft zij weer een poging gewaagd om Chica en Banjo samen te laten en wonder boven wonder ging het dit keer goed. We hebben ze daarna samen gelaten en vanaf dat moment zijn ze heel voorzichtig naar elkaar toe gegroeid. Nu zijn ze grote vrienden en zitten heel vaak dicht naast elkaar. Ze eten en slapen samen en het is heel leuk om te zien hoe ze vanaf  grote vijanden tot grote vrienden zijn uitgegroeid. Laten we hopen dat zo heel lang en gelukkig en zeker gezond bij ons mogen blijven.

He hallo we willen eruit Chica samen met Banjo
   
Chica is helemaal uit vacht Even samen poseren
   
Onze knuffel Banjo Lekker samen in het hok
   
   

Wij hebben 2 konijnen:  Chica en Banjo. Het zijn een  teddy dwerg en Nederlandse hangoor dwerg.

klik hier om meer foto's van de konijnen te zien en hun verhalen mee te volgen

 

 
     
  Naam: Chica Naam: Banjo
  Geslacht: Vrouwtje Geslacht: mannetje
  Ras: Teddy dwerg Ras: Nederlandse hangoor dwerg
  Geboortedatum: 25-04-2007 Geboortedatum: 11-07-2007