Vakantie 2011

22-07-2011

Onze vakantie is begonnen. Omdat we de afgelopen jaren ons prima vermaakt hebben in Nederland samen met de honden blijven we dit jaar ook weer in Nederland. U zult niet verbaast zijn dat wij de komende twee weken in de Peelhoven zullen verblijven. Dit is voor ons en de honden een heerlijke plek om na onze hele drukke werkzaamheden heerlijk tot rust te komen. Natuurlijk ook omdat we het heel goed met Franka, Martien en de kids kunnen vinden. Opa en Oma zorgen het aankomend weekend voor de beestenbende thuis. Wesley zal dinsdag na thuiskomst van zijn vakantie de rest van de verzorging overnemen.

In het begin van de middag arriveerden we in Venhorst en hebben na een bak koffie gedronken te hebben met Martien  (met heerlijke vlaai ) onze intrek genomen in de vakantieboerderij. Wat is het toch heerlijk om hier elke keer weer "thuis" te komen. Vanmiddag hebben we heerlijk in het zonnetje in de tuin genoten. Na ons laatste bezoek aan de Peelhoven ( half juni) heeft Angel eigenlijk geen vooruitgang  meer geboekt. We hadden de laatste week eigenlijk het idee dat ze weer wat minder werd. Totdat we vanmiddag aankwamen in de Peelhoven. Ze was gelijk weer heel vrolijk en begon te stralen. Ze kwam met haar balletje aanlopen en wilde echt spelen. Ze heeft heerlijk lopen ravotten en leek er geen genoeg van te krijgen. Devil begreep niet goed wat er nou in eens gebeurde. Nou deze dag kunnen ze haar niet meer afnemen.

We zullen de komende weken af en toe een update maken over onze belevenissen.

 

De paarden staan vandaag in de achtertuin Farras.... man wat zie je eruit
   
lekker nieuwschierig Oplettende Angel
   
Deviltje Kijk die stralende ogen
   
Even samen poseren samen rennen om het tuinstel
   
En maar genieten  
   
  Ook Kevin komt even kijken
   
  Ze blijft maar aan de gang
   
  Ook Kevin zou wel even mee willen doen
   
En Angel staat alweer klaar En dit  is het eindresultaat van heerlijk spelen, maar ze heeft zo genoten
   
25 en 26-07-2011

Maandag was het 's morgens heerlijk weer en hebben we een grote wandeling met de honden gemaakt. Wel aan de lijn om Angel te sparen, maar ja... gewoon wandelen is ook wel eens lekker en misschien zelfs beter. Angel doet het nog steeds goed en geniet met volle teugen. Na de wandeling die best stevig was kwam ze met haar balletje aangerend om te willen spelen. Nou, wij weten niet wat ons overkomt. We hebben verder rustig met haar gedaan want zijn bang dat ze anders toch heel snel een terugslag krijgt. Tegen het middaguur kregen Franka en Imke weer paardrijles van Marieke. Latoya mocht ook in hun les meerijden. Waar ze  van genoten heeft. Het is toch weer heel anders om les te krijgen in plaats van zelf je ding te doen. Rond een uur of vier zijn we richting Rotterdam gereden om...??

's Nachts om half 3 zou Wesley op schiphol landen vanuit Portugal. MichaŽl is samen met Nathaly in het holst van de nacht op pad gegaan. Wesley wist dat MichaŽl hen kwam ophalen, maar dat Nathaly mee zou komen was een grote verrassing. Rond een uur of 4 waren zij weer thuis. Gauw nog even naar bed want om zes uur ging de wekker weer. Latoya moest om 7 uur vanmorgen bij CBR zijn om een uur te lessen voordat zij om 8 uur examen moest doen voor haar rijbewijs. En ........ gelukkig is zij in ťťn keer geslaagd en vol trots zijn we weer op pad gegaan naar ons vakantieadres. Na de vakantie kan Latoya pas haar rijbewijs aanvragen, maar ja er zal nog genoeg tijd zijn om te rijden. Nu zal het voor mij "Connie" helemaal knokken worden om eindelijk een keer zelf mijn auto te mogen gebruiken. Helemaal gaar van het weinige slapen van vannacht hebben we nog een lekker middagdutje gedaan en zitten nu heerlijk in de tuin. Angel doet het nog steeds heel goed. Ze loopt steeds met haar bal te sjouwen. Er staan nu geen spannende dingen meer op het programma dus nu kan onze vakantie echt beginnen.

Even lekker kroelen met de baas daar komt mijn speeltje
   
Onze kanjers  
   
  Imke en Latoya
   
   
   
   
   
  Franka met Arola
   
   
   
  Lekker even afspoelen
   
Lekker hoor....na het douche even een zandbad  
   
  Zo....weer lekker vuil
   
Wachten op de bal die gegooid gaat worden Angel vermaakt zichzelf prima
   
   
28-07-2011

Na vanmorgen een kleine ronde met de honden te hebben gelopen zijn wij richting Vught ( Nationaal Monument Kamp Vught) gereden. Wij waren al een tijd van plan om hier eens heen te gaan , maar het was er nog steeds niet van gekomen. Dit is een concentratie kamp uit de tweede wereld oorlog . Dit concentratiekamp heeft heel erg veel indruk op ons gemaakt. Het is heel erg om te zien hoe onder andere kinderen werden afgevoerd naar diverse vernietigingskampen en daar werden vermoord.  Na deze indrukwekkende belevenis zijn we naar het centrum van Den Bosch gereden om de dag wat luchtiger af te sluiten op een heerlijk terras. 's Avonds heeft Latoya nog  paardgereden op Max. Er stonden toevallig hindernissen om te springen in de bak, Latoya wist niet of Max dit zou kunnen. Er werden dus eerst wat balken weggehaald zodat de hindernis niet te hoog was.  Toen bleek dat dit voor Max  en Latoya een eitje was werd er een balkje bijgelegd. Ook dit ging heel goed. Latoya en Max genoten zichtbaar.

 

Terwijl Devil lekker rent met zijn speeltje ligt Angel helemaal uitgevloerd
   
ťťn van de wachttorens van Kamp Vught. Als de gevangenen in de buurt van het prikkeldraad kwamen of probeerde te vluchten werden ze doodgeschoten. De eetzaal in ťťn van de nagebouwde barakken van Kamp Vught
   
Een replica van de slaapzaal. Brr je moet er niet aan denken. Snijtafel. Wanneer er mensen onder verdachte omstandigheden waren overleden werden hier de organen eruit gehaald om de doodsoorzaak vast te stellen. Deze ruimte en dus ook de tafel zijn nog origineel
   
Het crematorium ( nog in de oude staat) Het was een heel luguber gevoel om te weten dat hier vele mensen vermoord en verbrand zijn. Een asput
   
   
   
Toeschouwer poes vond het springen met Max zeer interessant  
   
Ja en daar gaan ze Samen genieten
   
  Yes dat hebben ze goed gedaan.
   
31-07-2011

 

 Devil is vandaag 5 jaar geworden. We zijn gelukkig dit jaar ook weer op zijn verjaardag aanwezig. Hij heeft gisteren al een mooie voetbal gekregen. Hij heeft daar al van kunnen genieten samen met Angel. We proberen vandaag nog wat foto's te maken van de wandeling. Deze zullen we later plaatsen.

   
   
   
   
   
DEEL 2

Devil met zijn nieuwe bal. Hij is erg blij mee. Maar helaas is de binnenbal al lek. Maar het plezier is er niet minder om.

   
   
   
31-07-2011

Vanmiddag zijn Arola en Farras op de trailer geladen om richting de Veluwe te rijden. Daar zouden Franka en Latoya heerlijk over de heide gaan rijden. Omdat het niet zeker was dat de honden hier los mochten hebben wij deze thuis op de boerderij gelaten. We hebben 's morgens wel met hun een lekker wandeling gemaakt. Na aankomst werden de paarden uitgeladen en opgezadeld. Daarna gingen Franka, Arola, Latoya en Farras op pad. Martien, MichaŽl en Connie hebben eerst een wandeling over de heide gemaakt. Wat een mooie omgeving is het daar zeg. Daarna hebben we op een terrasje wat gedronken. Na zo'n twee en half uur kwamen de dames weer terug.

   
   
Farras wordt uit de wei gehaald Aankomst op de Veluwe
   
   
   
  Samen op pad
   
   
Op de terug weg hebben ze heerlijk gegaloppeerd. Hiervan hebben we twee filmpjes gemaakt.
   
Nou plezier hebben ze zeker wel Samen op de foto ( gemaakt door Martien)
   
Bij terugkomst kunnen de paarden even bijkomen in de stands bij een restaurant.
   
   
01-8-2011 t/m 3-08-2011

Maandag zou Wesley een dagje bij ons langs komen. 's morgens zijn we naar de markt in Uden geweest. Bij terugkomst zou Wesley er zijn. Onverwachts waren de ouders van Connie ook mee gekomen. Dit was een leuke verrassing. . 's middags mocht Latoya weer in de les met Franka en Imke meerijden. We hebben een heerlijke dag gehad met mooi weer.  's avonds hebben we lekker in de pannenkoekenhoeve gegeten. Laat op de avond zijn Wesley en opa en oma weer richting Rotterdam vertrokken. Dinsdag was het zo'n mooi weer dat we een lekker tuindagje hebben gehouden. Voor de honden een lekker badje opgezet zodat zij ook heerlijk met water konden spelen. Devil heeft meerdere keren met de tuinslang gespeeld.  Angel houdt daar niet zo van, maar ze geniet nog steeds en lijkt er hier geen genoeg van te krijgen. Nadat het 's avonds een beetje was afgekoeld heeft Latoya nog op Max gereden. Woensdag morgen hebben Latoya en MichaŽl de tuinen van het vakantiehuis en de tuin van Franka en Martien gemaaid met de zitmaaier. Woensdag in de namiddag hadden we een afspraak met de dierenarts voor Angel. De dierenarts heeft haar nagekeken en was toch niet helemaal tevreden over het resultaat. Ze had met haar medicijnen en anabole toch verder opgeknapt moeten zijn. We gaan nu de medicijnen afbouwen en geven haar nu een natuurlijk voedingssupplement ter ondersteuning van de gewrichten. Hiervan zou binnen 4 tot 6 weken resultaat gezien moeten worden. Waardoor ze hier zo vrolijk en actief is is onduidelijk. Maar volgens de dierenarts gaat ze dan wel elke keer door haar grenzen heen. Dit zou heel goed mogelijk zijn, maar toch neemt ze ook haar rust en komt steeds zelf met balletjes of iets dergelijks naar ons toe terwijl ze dit thuis niet doet. Wij zijn heel blij dat ze in ieder geval twee super weken heeft gehad en hopen natuurlijk wel dat dit volgende week thuis blijft doorzetten.

Met zijn alle in de les Franka en Latoya
   
Lekker in galop  
   
Pa, Ma, Wesley en Connie kijken naar de les vanaf de V.I.P. tribune Franka met Arola
   
Heerlijk eten in de pannenkoekenhoeve in Oploo, het lijkt zuid Frankrijk wel. Het blijft een geweldig uitzicht
   
Dinsdag en Woensdag hebben we overdag de paarden binnen gezet in verband met de dazen.  Hier proberen ze te ontsnappen aan die griezels, maar er is maar ťťn plek waar die mormels niet komen en dat is in de stal tot zonsondergang. Daarna kunnen de paarden weer naar buiten want dan zijn  die dazen eindelijk naar hun nest. Devil trekt de slang uit het badje. Latoya wordt ook natgespoten
   
Angel geniet ook  van het badje Voordat Latoya gaat rijden controleert MichaŽl de bak op konijnen holen
   
   
   
   
4-08-2011

Vanmorgen kwam de hoefsmid voor de paarden. Dit is voor ons stadsmuizen natuurlijk een bijzondere gebeurtenis. De paarden bleven heerlijk rustig staan. Vandaag was het weer heerlijk weer. We zijn naar Veghel geweest hebben daar lekker gewinkeld en na een geweldige lunch op een terrasje weer terug naar de honden. Met hun een wandeling gemaakt en nog genoten van de zon. Eind van de dag ging MichaŽl even een kijkje nemen bij boer van der Laar, de buren van Martien en Franka. Boer van der Laar is een melkboer dus heel interessant om even een kijkje te nemen. Wij willen de hoefsmid en vader en zoon van der Laar bedanken voor de wijze lessen en uitleg van hun werkzaamheden, er is weer een nieuwe wereld voor ons stadsmuizen open gegaan.

Jaja...de Duitsers zijn weer bezig geweest met kuilen graven, maar welke Duitser zou hier schuldig aan zijn geweest mmmm aan de poten van Devil te zien is hij het geweest, dit stinkt naar de misdaad
   
Maar ja..... dit heilig boontje ziet er ook niet echt onschuldig uit, zal wel een samenspan geweest zijn. De Rotterdamse Peelhoven kippen
   
Latoya op de grasmaaier, dit maal legaal want ze heeft nu haar rijbewijs Even de kantjes eraf lopen
   
De hoefsmid aan het werk bij Crypto Pffff lijkt wel een turks stoombad
   
Even de nageltjes bij vijlen Eens kijken of ik nog wat kan leren dan doe ik het de volgende keer wel voor Martien en Franka
   
Farras in vuur en vlam, dit stonk als een bunzing zeg pfff Farras vond het allemaal wel best en stond een beetje weg te dutten, lekker leunen op de hoefsmid.
   
Zoooo.......nageltjes zijn weer mooi, Farras kan weer voor de dag komen. Bumper...de hond van de hoefsmid zit er een beetje nonchalant bij in de auto. Ik miste de zonnebril en de peuk in zijn bek.
   
De boerderij van Fam.van der Laar De nieuwsgierige melkkoeien
   
De koeien hebben in de stallen alle ruimte om zich te bewegen en te verplaatsen Je ziet ze denken......Wat is dat nou voor een vreemde snuiter, die komt zeker uit de stad
   
Dat de automatisering in het boerenbedrijf is doorgevoerd is algemeen bekend maar wat ik bij van der Laar heb gezien had ik niet verwacht. Het melken van de koeien gaat volledig automatisch door een robot, er komt geen mens aan te pas. De koe stapt zelf de machine in gelokt door wat brokken, de koe wordt opgesloten en de robot reinigt dan eerst de spenen. Na het reinigen en ontsmetten gaat de robot op zoek naar de spenen om te melken. De spenen worden gevonden door sensoren en lasertechniek. Als de koe een stukje vooruit of opzij stapt dan gaat de robot met de beweging van de koe mee. Poes houdt een oogje in het zeil of er geen muizen van de melk komen snoepen
   
De robot op zoek naar de spenen, op de achterpoot van de koe zie je de laserstraal die de spenen op zoekt De computer weet precies door een zender in de halsband van de koe welke koe bij de robot staat en weet dan hoeveel er gemolken moet worden. De computer houdt bij wie wanneer geweest is zodat niet twee keer achter elkaar de zelfde koe gemolken wordt.
Het jonge grut moet nog even wachten voordat ze ook naar de robot mogen De melk opslag
   
   
Dit is de laatste update van deze vakantie in de Peelhoven want helaas....morgen zit het er weer op en moet wij het vakantiehuis af staan aan de volgende gasten die staan te trappelen van ongeduld.

Martien en Franka...wat hebben wij weer genoten van jullie gastvrijheid vakantiehuis en paarden. En zoals jullie weten zijn jullie voorlopig nog niet van ons af want we komen zeker weer terug.

Bedankt voor alles !!