Er op uit

Maandag 9 januari 2012

Vorige week zijn we onverwachts lekker een paar dagen op de Peelhoven geweest. Latoya heeft heerlijk kunnen paardrijden en we hebben lekkere wandelingen gemaakt met Angel en Devil. Ook hebben we kunnen genieten van de nieuwe Hottub. Dit is een groot bad welke wordt warm gestookt met hout tot zo'n 40 graden. De tub staat  in de tuin en is heel mooi opgesteld zodat de vakantie gasten dit kunnen huren en dan heerlijk beschermd kunnen genieten. Wesley en Nathaly zijn ook 2 dagen geweest en genoten van de tub. Als het vakantiehuis niet bezet is kunnen Franka Martien en de kids natuurlijk zelf genieten. In de zomer is het natuurlijk heerlijk om hierin af te koelen. Franka en Martien weer hartelijk dank voor de vele gezellige uren en tot gauw.

Angel geniet  
   
poes was ons gelukkig nog niet vergeten Wat een schatje hť
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Terwijl Devil van zijn losse haren wordt  verlost Gaat Angel er even bij liggen
   
   
De hot-tub  
   
En ze blijft maar gaan  
   
   
   
   
   
  Farras geniet
   
   
   

Weekje weg van maandag 12 september tot en met zondag  18 september 2011

Tijdens onze (werk) vakantie in mei werd ons de vraag gesteld om in september nog een week op de boerderij te komen passen omdat Franka en Martien dan samen een week met vakantie  zouden gaan. Maar Franka heeft met haar rijvereniging de Brabantse gewonnen en omdat ze doormogen naar het Nederlands kampioenschap hebben zij hun vakantie geannuleerd. We kregen toch de vraag om deze week in de vakantieboerderij te komen. Gelukkig konden we vrij krijgen dus zijn we vanmorgen richting Brabant gereden. John en Marianne met hun Camo en Flash hebben de week voor ons op de Peelhoven gelogeerd. Helaas waren wij niet in de gelegenheid om hun te bezoeken wat wij heel erg jammer vonden. Toen wij vanmorgen aankwamen hadden zij een heerlijk presentje achtergelaten. John en Marianne nogmaals hartelijk dank. De honden wisten bij aankomst dat ze gelijk konden genieten. Deze keer mogen de konijnen ook mee op vakantie. Overdag hebben ze heerlijk in een ren( van thuis meegenomen) in de tuin gezeten. Na het eten hebben we de konijnen naar hun nachthok gebracht en wel een echte Koninklijke stal. Chica en Banjo hebben dus een hele grote stal. Er ligt heerlijk stro en genieten zichtbaar van de ruimte.

 

 

 

 

Leuke verrassing van John en Marianne

Camo en Flash in de tuin van de Peelhoven. (foto is vorige week genomen door John en Marianne)

   
Latoya met Chica Banjo en Chica lekker in de tuin
   

Chica

Angel geniet weer zichtbaar

   

Na ravotten moet je uitrusten Onze kanjer Devil
   
  De Koninklijke stal waar Banjo en Chica deze week verblijven
   

Ja zo'n ruimte zou elk konijn wel willen hebben

 
   
   

Dinsdag 13 september 2011

Vanmorgen stond de wekker bijtijds omdat wij vandaag een afspraak hadden bij de dierenarts voor Devil. Devil is een cryptische reu is (1 bal is nooit ingedaald) en de dierenarts vond het beter om hem in verband met verhoogde kans op prostaatkanker en een tumor te laten castreren.  In onderling overleg en na het raadplegen van meerdere dierenartsen hebben wij dus besloten om deze beslissing te nemen. Om half negen moest hij aanwezig zijn en we zouden gebeld worden wanneer hij weer helemaal bij zou zijn. Angel was thuis gebleven bij Latoya en toen wij met Devil weggingen heeft zij minstens vijf minuten liggen janken. Toen wij terugkwamen heeft Angel een hele tijd lopen zoeken waar haar vriend nou gebleven was. Na het ontbijt is boer MichaŽl met de tractor het gemaaide gras gaan "schudden", omgooien om te laten drogen. Latoya en Connie hebben de konijnen bezocht in hun Koninklijke stal en zij hebben het heerlijk naar hun zin. Latoya heeft heerlijk gereden op Max. Rond vier uur heeft MichaŽl de dierenarts gebeld en we mochten Devil op komen halen. Hij heeft de operatie goed doorstaan. De niet ingedaalde bal zat in zijn buikholte en zag er goed uit. Ze hebben wel een grotere opening moeten maken om die bal eruit te kunnen halen. Hij was redelijk wakker toen wij bij de dierenarts kwamen en moet nu minstens 4 a 5 dagen met een kap lopen. Ik ben benieuwd hoelang hij dit gaat volhouden. Bij terugkomst kwam Angel direct op Devil af en wilde hem heel zacht begroeten, maar ze kreeg alleen een grom terug. Ze schrok hier erg van en maakte gelijk dat ze wegkwam. Devil ligt nu heerlijk te slapen en we hopen dat hij morgen weer een beetje opgeknapt is. Vandaag zijn ook onze twee boeven Flash en Faye 4 jaar geworden. We kunnen vandaag geen nieuwe foto's van ze maken, maar die maken we wel weer als we thuis zijn. Flash en Faye jullie krijgen een dikke knuffel wanneer we weer thuis zijn.

 

boer MichaŽl op de tractor Banjo geniet van het stro
   
De twee zwarte boeven zitten boven in de nok van de stal Rooie poes wordt al wat tammer en komt soms zelfs even naar je toe om een knuffel te halen
   
Latoya op "haar" Max  
   
   
   
   
   
Devil slaapt zijn narcose uit Angel is nog steeds verbaast
   
Woensdag 14 september 2011

Hoewel Devil gisteravond heel erg onrustig was heeft hij de hele nacht rustig geslapen. Toen we vanmorgen uit bed kwamen was hij weer helemaal het ventje. Hij deed net of er niets gebeurd was. Hij begon vanmorgen Angel zelfs uit te dagen om even lekker te spelen. Ja en Angel wilde eigenlijk wel aan dat spelletje meedoen. (Nou dat is wel heel lang geleden dat ze hier spontaan op in ging) Dit geeft wel aan de zij zich weer heel erg goed voelt. (Hopelijk blijft dit zo) Helaas voor beiden, maar Devil zal het een paar dagen rustig aan moeten doen. Vanmorgen hebben we lekker in de zon voor het huis gezeten terwijl MichaŽl zijn boeren karweitjes uitvoerde. 's middags hebben we weer heerlijk in de tuin van de zon kunnen genieten terwijl we Angel en Devil toch echt in bedwang moesten houden. Daar in tegen mochten Chica en Banjo even los in de tuin rond rennen. Banjo bleef aan de gang en Chica speelde het spelletje mee.

Angel wacht geduldig op de terugkomst van Latoya en Devil  
   
Na terugkomst moest ook Devil bij Connie achterblijven omdat.... Latoya ook op de tractor ging rijden
   
Samen genieten van het mooie weer Latoya gebruikt Farras om vanachter uit de wei te komen
   
Banjo rent er op los  
   
en nu samen achter elkaar aan Banjo geniet
   
Onze kanjer Devil weer helemaal opgeknapt
   
Donderdag 15 september en vrijdag 16 september 2011

Terwijl MichaŽl het gras ging schudden heeft Latoya op Max gereden.  's middags zijn we naar Ravenstein geweest. Dit is een leuk dorp op korte afstand van de Peelhoven. We hebben daar wat rondgelopen en heerlijk een bakje cappuccino gedronken langs de Maas. Met Devil gaat het redelijk hoewel hij toch probeert aan zijn wond te zitten. Donderdag op Vrijdag nacht is Devil heel onrustig geworden. Zijn wond is wat roder. Waarschijnlijk heeft de boef toch stiekem aan zijn wond gezeten. We hebben daarop besloten om hem maar heel de dag zijn kap op te geven. We houden het ook bij korte wandelingetjes zodat hij zo min mogelijk last van zijn wond krijgt. Angel doet het nog steeds goed. Ze is wel heel rustig en lijkt zich aan Devil aan te passen. In de loop van de middag merkte we aan Devil dat hij toch pijn had en heel onrustig bleef. We hebben voor morgenochtend een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Vrijdag avond zijn we heerlijk met Franka en Martien uit wezen eten.

   
   
  Even lekker afspoelen
   
ja dat heeft lekker veel nut gehad Oh oh Max zou zie je er toch niet uit
   
Terwijl MichaŽl en Latoya andere dingen doen geniet ik met Angel en Devil van de zon  
   
Latoya met Farras in de wei Ravenstein
   
   
   
   
   
   
Vrijdag in de namiddag werd het hooi ingepakt door de loonwerker  
   
Zaterdag 17 september 2011

Devil is afgelopen nacht weer heel onrustig geweest. Hij lag te piepen en te draaien. Om negen uur mocht hij bij de dierenarts komen. Hij kon waarschijnlijk met zijn kap op bij de wond en heeft hier aan liggen likken. Hij heeft dus een nog grotere kap meegekregen en antibiotica. Wanneer hij nu van zijn wond afblijft moet het snel beter gaan. Na terugkomst zijn we in de auto gestapt richting Kootwijk. Vandaag had Franka en haar rijvereniging een wedstrijd op Hippiade. Het was heel leuk om te zien hoe meerdere verenigingen vanuit heel het land hun proef reden. Helaas zijn ze geen kampioen geworden, maar het was natuurlijk heel bijzonder om aan deze wedstrijd mee te mogen doen. En vijfde van heel Nederland is dan ook een prachtig resultaat. Er was heel slecht weer voorspeld, maar gelukkig is het heel de dag droog gebleven. De konijnen vermaken zich nog steeds goed in de stal. Ze hebben door de grote berg stro een gangenstelsel gemaakt. Latoya heeft in de namiddag gereden op Max.

  Inrijden voor de wedstrijd
   
   
   
   
   
Hť Max wat ziet je staart er mooi uit joh  
   
Zondag 18 september 2011

Zondag ja alweer de laatste dag van onze vakantie week. Jeetje wat is het toch vlug omgegaan. Vannacht is Devil redelijk rustig geweest. We hebben voor het eerst weer een wat langere wandeling gemaakt. Het was wel aan de riem, maar het begin is er. Bij terugkomst dacht Devil dat hij nog wel even een potje kon spelen met Angel, maar na een halve minuut wist hij dat te hoog gegrepen was. Wel fijn om te zien dat hij zich af en toe wat beter voelt. Vanmorgen heeft Latoya nog heerlijk gereden op Max en nog heerlijk genoten van de zon. 's middags nog wat spelletjes gespeeld, maar na het avond eten was het toch weer echt tijd op de spullen te gaan pakken en richting Rotterdam te gaan. Nog even een lekker bakkie bij Franka en Martien gedronken en toen was het toch echt voorbij. Franka en Martien weer super bedankt voor jullie gastvrijheid. Wij hebben weer genoten van jullie, het vakantiehuis en de omgeving. We hebben heel de week heerlijk weer gehad en dat terwijl er toch dagen bij waren dat er heel slecht weer voorspeld was. Angel heeft weer genoten en haar opleef momenten gehad. Devil heeft deze keer iets minder genoten, maar ja het was voor een goed doel en we waren lekker heel de week dicht bij hem in de buurt. ( De lange wandelingen komen de volgende keer wel weer). Vandaag dinsdag 20 september 2011 knapt hij zichtbaar op. Hij loopt nu heel de dag met zijn kap op dus de wond kan goed genezen. De konijnen genoten ook zichtbaar, maar thuis in hun eigen hok vinden ze het toch ook weer fijn. Ze rennen en springen in het rond.

Ja ze even lekker uit hun dak Angel krijgt er geen genoeg van
   
Devil voelt dat het toch een beetje teveel is geweest. Arme Devil  
   
Gaan wij nog even spelen?  
   
Gelukkig is de pijn snel over.  
   
   
   
   
   
  Latoya heeft er een nieuw vriendje bij. Ze had hem graag mee naar huis genomen.
   
 

 

 

 

 

Even twee dagen er tussen uit 07-06-2010, 08-06-2010, 09-06-2010

In deze drukke periode was het tijd om er even lekker samen een paar daagjes tussen uit te gaan. Afgelopen maandag hebben we om 10.00 uur Latoya uitgezwaaid. Ze is met alle eindexamen kandidaten van school 10 dagen naar Malgrat de Mar in Spanje. Na het uitzwaaien hebben wij onze koffer gepakt en zijn op weggegaan. Dit keer zonder Angel en Devil. Deze werden goed verzorgd door Wesley. We hadden twee overnachtingen in een hotel geboekt. Het eerste hotel was Kalkar wunderland in het Duitse Kalkar. Dit is een groot  all-inclusive complex in een voormalige kerncentrale. Bij aankomst  zijn we op verkenning gegaan. Al lopend over het terrein kwamen we op het pretpark "Kernie". dit is een park met voornamelijk attracties voor kleine kinderen, maar is wel heel leuk om te zien. Er is daar ook een tentoonstelling hoe de centrale ooit is ontstaan. Voordat de centrale werkelijk in werking zou gaan moest hij al gesloten worden. En na lang leegstaan heeft een slimme hollander ( Hennie van der Most) het gekocht en hier een super complex van gemaakt. 's avonds na het eten hebben we nog een balletje gegooid. Na het heerlijke ontbijt hebben we dit park weer verlaten en op weg naar het volgende hotel hebben we een kasteel bezocht. Dit kasteel heet Museum Schloss Moyland. Helaas was het kasteel binnen niet te bezichtigen, omdat het verbouwd wordt tot september 2011. De prachtige tuinen konden we wel bezoeken en dit was heel indrukwekkend. Het was heel erg stil in het park zodat we allebei heel veel foto's hebben kunnen maken. Na dit bezoek zijn we binnendoor naar Boekelo gereden. Daar was ons volgende hotel, Bad Resort Boekelo. Dit hotel is prachtig gelegen in de bossen waar we ook heerlijk gewandeld hebben. Na heerlijk vertoeft te hebben in het hotel en genoten te hebben van een heerlijk maaltijd zijn we in de loop van woensdag weer richting Rotterdam gereden. Helaas was het toen heel regenachtig waardoor we eigenlijk niets meer hebben bezocht. Thuis werden we uitbundig begroet door Angel en Devil. Nu nog een paar drukke weken en dan gaan we lekker met de doggies op vakantie.

 

Connie geniet vanuit de hotelkamer van het uitzicht op Kalkar Wunderland Een echte saloon als steakhouse
   
De voormalige koeltoren van de centrale doet nu dienst als klimtoren Binnen in de toren staat een draaimolen die boven de toren uitkomt
   
Op het dak van de kernreactor Connie in de lift...ze lacht wel maar vind het niet leuk!
   
Lekker druk zeg Gratis ijs...Connie bleef tappen
   
Een balletje gooien...Connie vol in actie Dit wordt een strike
   
Ook michaŽl was aan de beurt...je kan nu al zien dat die bal de goot in gaat

Dit potje had Connie dan ook gewonnen

Connie aan het sms-en met het thuisfront
   
Het schitterende slot Moyland  
   
Helaas mochten we niet naar binnen vanwege een grootschalige verbouwing  
   
Connie kijkt naar de krokodillen in de slotgracht Zelfs tijdens ons uitje kan ze haar werk niet in de steek laten
   
mooi he...  
   
  In de kasteeltuin stonden de pioenrozen prachtig in bloei
   
   
Wie fotografeert nou wie Leuke doorgang
   
   
   
   
   
   
   

Het was fff rennen maar michaŽl was net op tijd voordat de camera de foto nam
   

Weekend 26-03-2010

Voor de kerst hadden wij Connie en MichaŽl een overnachting in een hotel voor twee personen gekregen van Wesley en Pauline. Omdat het heel erg moeilijk was om een vrij weekend te kunnen plannen ( i.v.m. MichaŽl zijn werk)hadden we pas het weekend van 26 maart de gelegenheid om dit te gaan verzilveren. Op vrijdag middag rond 14.30 kwamen we bij het hotel, gelegen in Rhenen, aan. Na het inchecken zijn we in de omgeving gaan kijken wat er te beleven was. We kwamen langs het Militair Ereveld Grebbeberg en hebben hier een kijkje genomen. Het militair ereveld Grebbeberg bij Rhenen is de laatste rustplaats van meer dan 400 Nederlandse militairen die in mei 1940 sneuvelden in de strijd om het zuidelijkste gedeelte van de Grebbelinie. Zij zijn begraven in de grond die zij met hun leven hebben verdedigd. Na de overgave werden de Nederlandse en Duitse slachtoffers op de plaats van het strijdtoneel begraven. Deze begraafplaats op de Grebbeberg werd hiermee de eerste oorlogsbegraafplaats van Nederland. Na de oorlog werden de stoffelijke resten van de Duitse militairen overgebracht en herbegraven op de begraafplaats voor Duitse gesneuvelden in Ysselsteyn (Limburg). Sinds 1946 worden op de Grebbeberg regelmatig militairen herbegraven die elders in Nederland in die meidagen zijn gesneuveld en in familiegraven lagen begraven. Het ereveld telt nu ruim 800 graven.

Daarna zijn we richting de blauwe kamer gereden. Dit is een prachtig natuurgebied. Helaas hadden we niet veel tijd om hier te wandelen. 's avonds hebben lekker in het hotel in de serre wat gedronken en zijn daarna nog heerlijk gaan eten. Na een lekker nachtje slapen zijn we na een heerlijk ontbijt weer op pad gegaan. We hebben gekozen voor Burgers Zoo. Hier hebben we een hele poos rondgelopen en heel veel foto's gemaakt. In de middag hebben we nog gewinkeld in Arnhem om vervolgens richting Tiel te rijden. Daar hadden we een afspraak om uit te gaan eten met de baas van Connie en zijn vrouw. Laat op de avond arriveerden we weer in Rotterdam. Zondag morgen zijn we vroeg op gestaan om weer een bezoek te brengen aan Franka en Martien en de kids van het vakantiehuis de Peelhoven. Na een heerlijk bakkie koffie te hebben gedronken ( met gebak)  buiten in het zonnetje, hebben Franka en Latoya hun paardrij spullen gepakt. De paarden werden in de trailer gezet ( dit keer mocht Latoya op Max)en zijn naar het bos gereden. Martien, MichaŽl en Connie zijn met de auto achter hun aan gereden. Nadat de paarden in orde waren gebracht zijn Franka, Noppie, Latoya en Max een bosrit gaan maken. Latoya heeft weer enorm genoten en kan van de zomer afwisselend op Farras of Max gaan rijden. Martien heeft MichaŽl en Connie de omgeving laten zien om vervolgens weer naar hun boerderij te rijden. Nadat Franka en Latoya weer terug waren was het de beurt aan Martien om te gaan koken hihihi. Nou Martien ik moet zeggen je hebt voortreffelijk voor je laten koken door de chinees. Het is was nu toch echt tijd geworden om weer richting Rotterdam te gaan waar Angel en Devil ons van harte begroette.

Wij hebben genoten van een heerlijk weekend. Wesley en Pauline bedankt voor jullie kado. ( mag nog wel een keer hoor hihihi)Franka en Martien jullie bedankt voor jullie gastvrijheid en weer een heerlijke rit in het bos voor Latoya. Ik weet niet of het lukt om voor de vakantie langs te komen, maar in ieder geval  tot begin juli.

hotel  het Paviljoen in Rhenen  
het militair ereveld  
   
   
   
  Koniks paarden in "de blauwe kamer"
   
  halfwilde Galloways
   

Zaterdag 27 maart 2010

Onderstaande foto's zijn gemaakt in Burgers Zoo in Arnhem

  Deze spin hoop ik nooit in het echt tegen te komen, deze zat gelukkig achter glas.
   
Gijs gans  
   
   
   
   
   
Aap geniet op zijn manier Beetje rek en strek oefeningen
   
Jeetje wat moeten jullie nu allemaal  
   
  De enige echte flamencodans
   
Een stokstaartje aan een heerlijk eendagskuiken  
   
Zondag 28 maart 2010
   
De paarden worden opgezadeld Daar gaan ze op pad
   
Latoya op Max kijk mij eens trots zijn
   
  Bij de bekende ven, maar nu met Max
   
 
Natuurlijk kan Farras niet ontbreken. Jij bent volgende

keer weer aan de beurt hoor Farrie

 
   

26 april 2009 zou Latoya voor een paar daagjes bij Roland en Saskia gaan helpen met het verzorgen van de pupjes. Omdat wij ook een paar vrije dagen hadden maakte wij van de gelegenheid gebruik om er een mini vakantie van te maken. Wij zijn op zaterdag 25 april richting Vriescheloo vertrokken en hebben op camping Entourage onze tent opgezet. Het was voor ons de eerste keer dat we met een tent op pad gingen, normaal kamperen we met onze tourcaravan maar om die uit de stalling te halen moeten we 1700 km rijden want die staat namelijk in Salou Spanje. Het opzetten van de tent ging eigenlijk best wel rap. Camping Entourage is een super mooie kleine tuincamping van maximaal 15 plekjes. Bij aankomst werden we ontvangen door Debora. Daarna kregen we een rondleiding over het terrein en mochten we een plekje uitzoeken. Klik hier voor de site van de camping. Latoya heeft ťťn nachtje bij ons doorgebracht om de rest van de dagen door te brengen bij Ronald en Saskia en alle Stars.

  Angel en Devil bij de tent
Connie en twee van haar schatjes De tuin op de camping
De boerderij met daar in het sanitair en  het kookgedeelte  
paparazzi MichaŽl parkachtige camping
uitzicht vanaf de tent Latoya maakt foto's van Angel en Devil
   
   
 Zondag 26 april 2009

Vandaag hebben we Latoya naar Ronald en Saskia gebracht en hebben zelf ook de rest van de dag genoten van de Stars (lees hier over bij Bezoekjes aan de Stars)

   
   
Maandagmiddag  27 april 2009

 

Vandaag zijn we naar Vestingstadje Bourtange geweest. De honden hebben we lekker in de schaduw in de auto gelaten. Daarna zijn we in Vriescheloo naar het bos geweest met de honden. We hebben heerlijk gewandeld en de honden hebben zicht lekker uitgeleeft.

  Toegansbrug naar Bourtange
   
alsof de tijd heeft stil gestaan Deze winkel was jammer genoeg (gelukkig) gesloten anders hadden we flink gaan shoppen
   
Rechts de vestingsdijk De huisjes veilig achter de dijk
   
  Rennen in het bos na een bezoek aan Bourtange
   
Dit bos ligt vlak naast de camping  
   
   
   
   
   
Dat ze niet alleen prachtige boerderijen in Groningen hebben bewijst dit Art design huis wel wat we tegen kwamen in het bos bij Vriescheloo. Later zagen we het op Funda te koop staan voor 1.500.000 euries. Als ik zoveel geld had ging ik niet in zo'n blokkendoos wonen. Onheilspellende lucht, maar gelukkig bleef het droog
   
Onderweg naar het bos op een landweggetje kwamen we deze knol tegen Toen we stopte besloot het paard om even bij die stadsmuizen te komen kijken.
   
schaapjes
   

Dinsdag 28 april 2009

Deze dag was een ongezellige druilige dag met veel regen. We hadden nog wat spulletjes voor de tent nodig  en besloten daarom maar naar Roden te gaan, een plaatsje vlakbij Groningen-stad. Hier zit een enorme kampeerwinkel waar je wel een dagje zoet kan zijn. Na het bezoek aan deze winkel zijn we binnendoor richting Bellingwolde gereden en hebben ons weer vergaapt aan de prachtige huizen en boerderijen. Bij aankomst bij Ronald en Saskia zijn we eerst met de honden over het natuurpad wezen wandelen, dit pad ,voor vele wel bekend, ligt op steenworp afstand van Ronald en Saskia vandaan. Omdat Frans en Marry met hun Blitz op bezoek waren bij de Stars besloten wij om ook "even" langs te gaan. Dat "even" werd natuurlijk de hele avond want wij besloten om voor Ronald en Saskia te koken.

   
   

Woensdag 29 april 2009

Vandaag een bezoekje aan Winschoten, een gezellig stadje met vele winkeltjes en terrasjes. Daarna lekker wandelen met de honden in de Lethe. De Lethe is een natuurgebied op de grens van Nederland-Duitsland vlakbij Bellingwolde, zo'n beetje in de achtertuin van Ronald en Saskia. Deze wandeling werd een wandeling die we niet snel zullen vergeten want Devil besloot om een Nijlgans te grazen te nemen. Gelukkig is het hem dat niet gelukt want de gans ging er natuurlijk als een speer vandoor maar.....onze sukkel bleef er maar achteraan rennen. De gans bleef laag vliegen vlak voor Devil zijn neus en steeg niet op. De gans vloog in ťťn rechte lijn over de weilanden richting Duitsland met Devil achter zich aan, ik hield mijn hart vast want Devil had geen paspoort bij zich. Ze waren zo ver dat we ze niet meer konden zien. Connie raakte helemaal in paniek want er waren ook boeren met zware tractoren op het land bezig waar Gijs gans plus Devil vlak voorbij sjeesde. Ik hield wat meer het hoofd koel want ik had wel eens gelezen dat een hond altijd weer terug komt op het punt waar hij vertrokken is , Nu maar hopen dat deze theorie klopte want ik besloot om te blijven waar ik was met het zweet in mijn bilnaad......en ja hoor...die theorie klopte want na een tijdje zagen we helemaal in de verte een zwart stipje dat steeds dichterbij kwam. Het was Devil maar het frapante was dat de rollen nu waren omgedraaid want achter Devil aan kwam Gijs gans. Waarschijnlijk hadden de ganzen daar een nest en probeerde ze Devil bij het nest weg te lokken want toen Devil bijna terug was wilde Gijs gans een nieuwe poging wagen maar dit keer trapte Devil daar niet in en dacht "bekijk het maar" . Devil was over sloten gesprongen door schrikdraad gerend en langs paarden gesjeesd maar had aan dit avontuur alleen een teleurstelling overgehouden want 's avonds was het gewoon weer brokken op het menu ipv ganzenlever. Na dit avontuur weer richting de camping om de tent op te breken want het was de hele dag al redelijk zonnig zodat we de tent droog in konden pakken. Het laatste nachtje van onze minivakantie waren we uitgenodigd om bij Ronald en Saskia te slapen. 's Avonds ben ik (michaŽl) met Ronald mee gegaan naar de hondentraining. Raptor ging weer eens als een dolle stier tekeer tegen de pakwerker. Maar ook Ghinjo liet zien wat ze kon, ook bij haar was de pakwerker niet veilig....een felle tante. 

   
   
   
Dit is gijs op het moment dat Devil net bij ons terug was. Zoals je kan zien is Gijs erg boos. Het hele tafereel werd gadegeslagen door deze prachtige paarden
   

Donderdag 30 april 2009

Vandaag was het weer tijd om richting Rotterdam te vertrekken. Latoya moest om 16:00 uur werken dus moesten we op tijd vertrekken. Wij hebben genoten van een mini vakantie in het hoge noorden. Het kamperen met de tent is ons prima bevallen. De honden hebben zich keurig gedragen en hebben ook genoten van een paar daagjes weg.