Flash & Faye

6-11-2008

 

   
   
   
   

13-09-2008

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat onze Flash en Fay zijn geboren.

 Ze zijn uitgegroeid tot twee grote ondeugende, maar vooral lieve katten. Hier natuurlijk een paar foto's van Flash en Faye precies 1 jaar oud.

   
   
   

05-07-2008

De laatste dagen hebben de katten weer genoten van het lekker in de tuin kunnen rondhangen.

   
   
   
 

Donderdag 19 juni 2008

Afgelopen dagen heeft Michaël de tuin verder in orde gebracht zodat, als één van ons in de tuin is ze ook los in de tuin kunnen lopen. De afgelopen dagen hebben ze hier al aardig van genoten. Wat zijn ze dan door het dolle heen. Ze rennen en proberen de konijnen en de vogels uit het hok te pakken, maar ja dit gaat ze natuurlijk niet lukken.

Faye zit te staren naar de vogels Faye springt. Ze denkt dat ze de vogels er uit kan halen
Ook flash doet een poging Faye
Flash Flash bij de rotsen
Faye bij de vijver Flash lekker liggend in de tuin

Vrijdag 11-04-2008

Even een update over Faye. Dinsdagnacht hebben we alle drie de katten op onze slaapkamer gehouden. Zo kon Faye toch lekker los lopen, maar kreeg ze niet de gelegenheid om op de trappen te gaan lopen rennen. Alle drie de katten hebben heerlijk rustig geslapen en de volgende ochtend was Faye weer helemaal het wijffie. Ze heeft weer gewoon gegeten en rent weer over de trappen heen alsof er niets gebeurd was. Ook is Flash weer helemaal vriendjes met haar.

Dinsdag 8-04-2008

Toen wij besloten om Faye ook in ons midden op te nemen hebben wij heel veel en lang na gedacht om met haar een nestje te willen. Na heel veel informatie te hebben ingewonnen en de voors en tegens op een rijtje te hebben gezet, hebben we besloten om niet voor een nestje te gaan. Wij vinden dat we niet genoeg aandacht en ruimte hebben om hier helemaal voor te kunnen gaan. Met enige pijn in ons hart hebben we dus besloten om haar dan toch maar te laten steriliseren.Vandaag was dus deze dag aangebroken. Michaël is vanmorgen om 7 uur op pad gegaan om op tijd in Naaldwijk te zijn, waar Faye een laparoscopische sterilisatie zou krijgen. Nadat ze was afgegeven werd ze geopereerd en rond half elf mocht Michaël haar weer mee naar huis nemen. Ze was nog heel suf en heeft de verdere dag liggen slapen. Ook nu ligt ze nog heerlijk in de bench en is in diepe slaap. Wat wel heel bijzonder is dat haar broer Flash elke keer als hij langs komt blaast naar haar en dan komt Devil er bij en kijkt met een blik van hé ventje dat doen we niet hé. (waarschijnlijk is dit van de geur van de dierenarts). We hopen dat ze morgen weer een beetje opgeknapt is. Op het moment dat ik de website aan bij werken ben staat Faye op en gaat even de kamer rond. Devil houdt Faye scherp in de gaten en daarop besluit Faye om bij Devil te komen kroelen. Wat een schitterend gezicht hoe deze stoere kerel een kleine kat verzorgt en beschermt.

Toen gisteravond de kattemand naar binnen kwam lag Flash er gelijk in Jeetje ik ben zo moe
Devil kijkt of het wel goed gaat Slaperige Faye
Devil waakt over Faye 's avonds genomen nog steeds heel slaperig

Zondag 6-4-2008

Wat nieuwe foto's van Flash en Faye bijna 7 maanden oud.

   
Flash bijna 7 maanden oud Flash met zijn uitstraling de koning te zijn
Even samen poseren Pfoe we vallen bijna in slaap
   
Faye lekker liggend op de bank Hé hallo ik zit hier boven
   

Vrijdag 28 maart 2008

Het gaat heel goed met Flash en Faye. Ze groeien nog steeds heel goed. Ze zijn verschrikkelijk ondeugend en vooral Flash maakt ons meerdere keren 's nachts wakker om een knor en kroel aanval uit te voeren. Verder gaat het ook nog steeds heel goed met Angel en Devil. Ze worden meerdere keren per dag achterna gezeten om vervolgens met één van de katten in slaap te vallen. Toen Devil begin van de avond lekker in zijn mand lag te slapen besloten Flash en Faye om maar eens lekker bij vriend Devil te komen slapen. De goedsul vond het allemaal wel best. 

 
     

Maandag 25 februari 2008

Na lang wikken en wegen hebben wij besloten om Flash toch maar te castreren. Vanmorgen was het dus zover. Flash werd om 09.00 uur verwacht bij de dierenarts. Na onderzocht te zijn kreeg hij een prikje om te gaan slapen en werd de operatie uitgevoerd. Na een geslaagde operatie mocht Flash rond 10.00 uur weer lekker mee naar huis. Michaël en Latoya hebben de bench neergezet en deze met lekkere dekentjes en een kruik voorzien. Flash was eigenlijk al goed bij kennis en wanneer Latoya te ver weg was begon hij te miauwen. Faye kwam elke keer kijken en wilde heel dicht bij haar broer zijn.Ze had met haar pootjes te lepelen daar de tralies van de bench. Rond een uur of vier hebben ze Flash los laten lopen en hij begon te rennen en te vliegen alsof er niets gebeurd was. Later heeft hij toch maar weer de bench opgezocht en daar ligt hij heel de avond al heerlijk te slapen. Nou gelukkig is het eerste avontuur bij de dierenarts goed verlopen.

Flash lekker in de bench en Faye wijkt niet van zijn zijde Vanavond lekker slapen in de bench
   
   

Zaterdag 16 februari 2008

   
Er staat wat lekkers op het aanrecht. Ik ga eens even kijken Als je mij maar laat slapen
   
Lekker bekkie Ben een beetje moe
   
Gaaaaaaap  
   
hé broer we moeten op de foto  
   

Maandag 11 februari 2008

Voor het eerst sinds Flash en Faye bij ons zijn is het zo'n lange tijd droog zonnig en heerlijk weer. Ook laten Flash en Faye zien dat ze enorm genieten van dit weer. Ze proberen op alle mogelijke manieren in de zon te liggen. Omdat de tuin nog niet kat proef is mogen ze nog niet de tuin in. Gelukkig weten ze ook nog niet wat ze zouden missen.

Ons zonnestraaltje Wat een lekker koppie hé
   
Genieten in de zon Flash en Faye op de keuken
   
Lekker met het zonnetje in Flash zijn rug Dat is genieten
   
Ravotten voor het raam Hé wat is daar buiten allemaal te zien
   

Zaterdag 2 februari 2008

Weer even een update over de ontwikkelingen van Flash en Faye. Ze worden steeds leuker en ondeugender. Ze hollen, vliegen en zijn heerlijk relaxed zowel naar ons als naar Angel en Devil. 's Nachts moeten ze bij ons boven slapen, daar maken ze ook heerlijk gebruik van. Ze slapen om de beurt bij Connie Michaël Wesley of Latoya. Flash heeft er een handje van om midden in de nacht zijn knorretje nou zeg maar knor aan te zetten en dan bij iemand bovenop te gaan lopen en daarna te gaan slapen. Zodra 's morgens het hekje opengaat zijn ze eerder dan ons beneden en begroeten met volle overtuiging zowel Angel als Devil. Daarna wordt er de hele dag wat af geknuffeld. Wanneer Angel of Devil maar even gaan staan of liggen is er altijd wel een kat in de beurt te vinden. Wij hadden nooit gedacht dat dit zo'n hecht stel zou worden. Met Kaylee kunnen ze het ook wel goed vinden, maar Flash en Faye proberen hem ook wel eens even te pesten. Het eitje doet dan niets terug en loopt dan maar weg.

   
   
   
   
   
   
   
   

Vrijdag 11 januari 2008

Flash en Faye groeien heel goed. Ze doen  het samen Angel en Devil enorm goed. Ze hebben elkaar volledig geaccepteerd. Wat een heerlijkheid om te zien dat die stoere Devil met zijn grote poten en enorme bek heel lief met Flash en Faye omgaat. Angel is daar in tegen heel voorzichtig en zal ook geen kwaad doen, terwijl ze buiten helemaal uit haar stekker gaat wanneer zij een kat ziet. Faye gooit elke keer haar charmes in de strijd en krijgt het dan voor elkaar om bij Angel of Devil te komen slapen. Soms ligt Flash ook lekker bij Kaylee te slapen, maar op het moment vinden zowel Flash als Faye het heel leuk om achter Kaylee aan te gaan om te spelen.

Lekker samen slapen in de bench Angel met Faye samen in Angels mand
   
Faye komt ook lekker bij Devil slapen Ik geloof dat ik moe ben
   
   
   

Zondag 30 december 2007

Even een update over het wel en wee van Flash en Faye en de rest van het spant. Flash en Faye doen het heel goed. Ze spelen en eten naar hartenlust en worden met de dag ondeugender. Ook mogen ze sinds een dag of drie 's nachts lekker op de bovenverdiepingen rond hobbelen i.p.v in de bench te slapen. Zo slapen ze om de beurt bij Wesley dan weer even bij Latoya of bij ons in de slaapkamer.  Sinds vanmiddag heeft Devil er een vriendin bij en wat voor één. ( het is dan wel onze eigen Faye). Wat is er gebeurd, Devil lag te slapen in de bench en ineens kreeg hij bezoek van Faye. Nou is dit verder niet zo bijzonder, maar wel toen hij helemaal afgeknuffeld werd wist hij niet wat hem overkwam. Faye kwam zelfs bij Devil in de bench tussen zijn voorpoten liggen. Nou zeg Devil jij hebt het wel heel goed voor elkaar. Devil heeft laten zien hoe hij in een aantal weken deze heerlijke kittens heeft geaccepteerd en er zo geweldig mee kan omgaan. Dit is echt een genot om te zien.

Hé hallo krijg ik geen eten? Ben een beetje moe
   
Samen poseren Samen lekker op de bank
   
Hé hoi ik vind jou lief Mag ik even je poot wassen?
   
Laat me ook maar even naar je oren kijken Nou ik wil jou ook wel even wassen hoor!
   
Faye geniet van Devil's poets beurt Nou dan ga ik maar lekker op je staart liggen
   
   

Zondag 16 december 2007

Dit weekend hebben we naast de  bepaalde verplichtingen heerlijk gebruikt om weer foto's van de honden en katten te nemen. De afgelopen week hebben Flash en Faye laten zien dat ze zich heel snel hebben aangepast in ons gezinnetje. Vooral Faye die vorige week al vanaf de krabpaal naar Angel en Devil zat te blazen, komt  nu met een schuin kopje richting Angel of Devil lopen om een lik te halen. Angel was van de week al geaccepteerd door Flash en Faye. Devil heeft ook laten zien dat hij zich beter kan beheersen. . In het begin vond hij het heel moeilijk om twee van die doerakken te zien rennen en vliegen, maar vanavond lukte het hem zelfs om te blijven liggen terwijl Flash en Faye langs hem heen vlogen. Het is nu zo dat elke keer als ze langs Angel of Devil lopen  ze helemaal gewassen worden. Ook is Kaylee minder gespannen wanneer hij Flash of Faye ziet. Hij heeft dit weekend al meerdere keren bij Flash en Faye op de kattenpaal gezeten.

Kaylee samen met Faye aan het spelen met een lolly Het moet niet gekker worden. Spelen met zijn drie boeven
   
Ja Ja Angel je hebt het voor elkaar. Samen slapen met Flash Hé zullen we dan even spelen?
   
Flash en Faye samen spelend op de kattenpaal Devil komt even kijken of het wel goed gaat

Donderdag 13 december 2007

Het gaat heel goed met Flash en Faye. Ze raken steeds meer gewend en worden ook steeds ondeugender. Afwissend spelen (rennen en vliegen) en slapend komen ze de dag door. Angel gaat heel goed met Flash en Faye om en wordt soms bedolven. Met Devil gaat het steeds beter, hij mag nu geregeld ook los in de kamer rond lopen en vanavond heeft hij zelfs Flash een knuffel gegeven. Op de momenten dat Flash en Faye heel hard achter elkaar aan rennen vindt hij het nog heel moeilijk. Nou wij kunnen dit wel begrijpen maar vergeleken met de afgelopen dagen doet hij het heel goed. (Hé knappe vent voordat je het weet heb je niets meer te vertellen bij die boeven.) Zelfs Faye vindt Devil niet eng meer, ze blaast niet meer als hij langsloopt. Op het moment dat ik de web site zit bij te werken wordt Devil uitgedaagd. Hij gaat boven Flash staan, maar die is zo brutaal om het in zijn hoofd te halen om Devil in zijn poten te bijten en hij laat het nog toe ook.

 

Angel met Flash en Faye. Devil zit nog even in zijn bench Angel wordt besnuffeld
   
Faye wil spelen Devil geeft zelfs Flash een lik
   
Samen een snoepje eten Devil heel relaxed ( We zijn trots op je ventje)
   
Flash op de bank Devil wordt in haar staart gebeten
   
   

Maandag 10 december 2007

Vannacht was weer even rustig als de nacht ervoor. Connie heeft Angel en Devil mee naar kantoor genomen, zodat de katten in alle rust meer van de omgeving konden verkennen. Vanavond zijn Flash en Faye soms in hun bench geweest zodat Devil hun vanuit een veilige plek hun kon verkennen. Op het moment dat Flash en Faye los mochten moest Devil even met Angel samen op de gang. Dit vond Devil natuurlijk niet leuk want hij wil het liefst alles zelf zien. Devil jaagt nog te veel achter de kittens aan om met ze in één vertrek samen los te lopen. Daar in tegen heeft Angel vandaag los in de kamer gelopen en zelfs contact gehad met Flash. Faye vindt het nog een beetje eng, maar ze komt steeds dichter bij zonder te blazen.

 

Spelen met een balletje

Samen op de kattenpaal

   

 

Spelen met Latoya

  Angel maakt kennis met Flash
   
Samen met Flash snoepen Hé Flash eigenlijk ben je best lief. Angel je bent een toppertje
   

Zondag 9 december 2007

De eerste nacht is heel goed verlopen. Bij de fokker waren Fash en Faye gewend om 's nachts in een bench te slapen. Wij hebben van Devil nog benchen in verschillende maten dus dat was verder geen probleem. Voor het slapen nog lekker een beetje eten en daarna hup de bench in. Daarna hebben we één keer een klein mauwtje gehoord en daarna is het heel de nacht stil geweest. Zondag hebben de katten weer lekker relaxed kunnen kennis maken met hun nieuwe omgeving. Om de buurt mochten Flash en Faye en daarna weer Devil binnen. Kaylee vind het al minder eng maar om al te zeggen dat het echte vriendjes zijn is het nog veel te vroeg. Ze vechten in ieder geval niet.

Poseren op de kattenpaal Ik kan het ook hoor
   
Samen spelen Lekker samen liggen
   
Op de foto met een kerstbeer Faye ligt lekker op de beer
   
Hé jij hebt leuke staarten!!!!! Flash gaat even bij Kaylee en wie staat daar voor het raam? Ja natuurlijk Devil
   
 
Van alle indrukken wordt je wel heel erg moe  
   

Zaterdag 8 december 2007

Van de week contact gehad met de fokker van Flash en Faye. We mogen ze zaterdag al komen halen dus één dag eerder dan verwacht.Vanmorgen rond half elf waren we bij de fokker aanwezig. De katten waren heerlijk aan het spelen. Nadat we ons kattenmandje hadden neergezet was het dringen geblazen wie in het mandje wilde. Nou ja wij kwamen natuurlijk alleen voor Flash en Faye (er hadden er ook meer mee gemogen hoor, maar dat zullen we de nieuwe eigenaren van het volgend nestje maar niet aan doen ). Na uitgebreid uitleg hoe en wat de katten te eten moeten hebben en verdere verzorging hebben we afscheid genomen en zijn we  richting Rotterdam vertrokken. Thuis wachtten natuurlijk Angel en Devil. Bij thuiskomst hebben we heel de bench gelijk naar binnen gebracht en voor de veiligheid Angel en Devil zo eerst met ze kennis laten maken. Angel keek een beetje van wat is dit nu weer, maar Devil ging gelijk uit zijn stekker. Wat een grote mond zeg. Hij is zeker vergeten dat hij ook klein is geweest. Daarna is Michaël met Angel en Devil lekker naar het bos gegaan, zodat Flash en Faye even een beetje konden wennen. Nadat die herrie maker weg was kwamen ze uit de bench en gingen de woonkamer verkennen. Samen hebben ze met Latoya met hun nieuwe speeltjes kennis gemaakt. Op een gegeven moment kwam Kaylee naar beneden en dacht leuk met Latoya en zijn speeltje met vogelgeluidje te komen spelen, maar die kreeg de schrik van zijn leven. Hij stond oog in oog met Flash (die voor de duivel niet bang is) dus hij liep gewoon op Kaylee af. Nadat ze wel heel dicht bij elkaar waren begon Kaylee toch wel heel hard te grommen waardoor Flash toch wel ontzag kreeg. Nadat Kaylee er genoeg van kreeg sprong hij op de kattenpaal, maar schrok toen nog harder, want bovenaan zat Faye. Ook hier gromde en bromde hij tegen. ( ja dat is ook wel heel wat heb je ineens twee nieuwe *vrienden*) waar je verschrikkelijk aan moet wennen. Na een hele middag gespeeld te hebben en Devil veilig buiten in de tuin te hebben opgeborgen zijn ze heerlijk gaan slapen op de kattenpaal. Nu mocht Devil natuurlijk weer lekker naar binnen. Op het moment liggen Flash en Faye heerlijk op de kattenpaal en Devil heerlijk op mijn voeten in diepe rust te dromen wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Gisteren heeft Michaël een nieuw hekje gemaakt voor de katten boven en Devil komt even kijken Hé baas lukt het?
Flash en Faye in de bench Flash komt het eerst spelen
   
Na een tijdje komt ook Faye kijken Hé wat is dat voor lekker mandje
   
Een Amerikaanse tas. Heeft dat met mijn voorouders te maken? Flash op de kattenpaal
   
Faye Eerste kennismaking met Kaylee
   
Elkaar imponeren Jeetje dat is schrikken. Zit er hier nog zo'n monster
   
Wat zou er achter de muur zitten? Met zijn drieën spelen met Latoya
   
Op de bank ravotten Devil is wel buiten, maar houdt alles in de gaten
   
Flash Faye alleen aan het spelen op de bank
   
   
   
Naam: Flash Dwayne
Geslacht: kater
Ras: Maine Coon
Geboortedatum 13-09-2007
Karakter Ondeugend
Naam: Faye Alysha
geslacht: Poes
Ras Maine Coon
Geboortedatum: 13-09-2007
Karakter: zeer ondeugend
   
Flash 3 weken jong Faye 3 weken jong.
   
Flash ruim 4 weken jong Faye ruim 4 weken jong
   
Flash 6 weken jong Faye 6 weken jong
   
Flash 7 weken samen slapen met Vicky Faye 7 weken jong
   
Flash 9 weken oud Faye 9 weken oud
   
Flash heerlijk liggend in een kratje Fay lekker slapend op de kattenpaal
   
Flash ruim 10 weken oud Faye ruim 10 weken oud
   

Onze twee deugnieten. Ze zijn nu ruim 10 weken oud. Zo te zien houden nu al van poseren. Nou dat komt goed uit, kunnen we lekker veel foto's van ze maken.