Wandelingen ODH

Zondag 5 oktober 2008 ODH Wandeling Heerde

Vandaag was het de lang verwachtte ODH wandeling in Heerde welke georganiseerd is door Joyce en Harm en Hannie en Rijk. Na een voorspoedige rit arriveerden we rond half één bij de parkeerplaats waar de eerste wandelaars al aanwezig waren. Bij aankomst was er mogelijkheid voor een bakje koffie of thee met een heerlijk stuk koek (verzorgd door de echte bakker). Ondanks de slechte weervoorspelling was de opkomst toch heel goed.Even rond één uur werd er begonnen met de wandeling voor de volwassen honden. De jonge honden en de pupjes zouden later vertrekken. Bij aanvang van de wandeling was het gelukkig nog droog. De wandeling ging door afwisselend hei en bosgebied met soms een klimmetje. Halver wegen de wandeling ging het regenen, maar iedereen was er goed op voorbereid dus verder mocht dit de pret niet drukken. De honden hadden er niet minder plezier om. Er waren meedere super plassen waar een groot deel van de groep honden dankbaar gebruik van maakte. Devil vond het natuurlijk weer nodig om midden in een plas te gaan liggen. Het wandelgebied was heel erg mooi. Na afloop zijn we naar een restaurant in de buurt gegaan om nog na te kletsen onder  het genot van een hapje en een drankje. Organisatie heel erg bedankt voor het organiseren van deze wandeling. Er konden helaas niet zo veel foto's van de wandeling over de hei gemaakt worden omdat het toen al regenden.

De eerste wandelaars arriveren  
   
Even bijkletsen Aan de regenkleding is te zien dat iedereen op het ergste is voorbereid
   
  De honden genieten van een waterplas
  Lekker wandelen over het heide gebied
   
 
   
   
   
Zondag 18 mei 2008  ODH Wandeling Chaam

Vanochtend zijn we rond 11 uur vanuit Rotterdam vertrokken om te gaan deelnemen aan de ODH wandeling in Chaam. Deze is georganiseerd door Johan en Ronald (de Toeties) en Emiel en Annelies van (Pride of the South). Omdat er werkzaamheden uitgevoerd zouden worden, werden we via een andere weg gestuurd, maar wat bleek zijn ze met de werkzaamheden nu op een andere plek bezig en konden we niet goed op de plaats van bestemming komen. Op dat moment kwam Iet en Ronald aan rijden om te vertellen hoe we er wel konden komen. Nou ja wij zagen meerdere auto's over het fietspad gaan dus wij er achteraan en ja hoor via een omweg toch de bestemming gehaald. (Wat is dit nou weer beginnen ze een weg opbreking zonder dit aan de organisatie door te geven). Er waren al heel wat mensen aanwezig en na het begroeten zijn we rond een uur of 12.30 uur op pad gegaan. Er ging een groep volwassen honden op pad ( met Hjalmar en Henkie in de doggyride) en een groep puppies en jonge honden. De wandeling ging door een heel mooi bos. In  het begin leek het of er niet zo veel regen was gevallen, maar een stuk later kwamen de eerste modderplassen. En ja wat is er mooier voor een ODH (nou zeker voor die twee gekken van ons) lekker spelen en rennen door die modderplassen. Nou een beetje glibberend liepen we langs de plassen, maar voor Connie en Evelyne met de doggyride was het natuurlijk minder de doggyride was moeilijk op het goede pad te houden. Ook waren er zo links en rechts diverse bagger slootjes en ja ook daar was elke keer Angel en Devil te vinden. Later kwamen we bij een heel mooi groot meer waar de honden naar hartelust konden zwemmen. Er werd flink geapporteerd en Devil gaf weer één van zijn boeven streken weg. Nadat Angel eerder bij het balletje van Uli was bedacht Devil zich geen moment en om het balletje te bemachtigen ging hij op de rug van Angel hangen zodat zij totaal onder water ging.(ja dit was schrikken voor een aantal wandelaars hé Judith) Gelukkig kwam Angel zonder kleerscheuren boven water en daarna besloot Angel om niet meer richting Devil te zwemmen, maar via een andere kant uit het water te komen. Daarna ging heel de groep weer verder en kwamen we weer diverse slootjes en greppels tegen. Wat een heel mooi gebied zijn de Chaamse bossen en zowel de honden als de wandelaars hebben genoten. Na afloop gingen de meeste grote honden in de auto en hebben we in een restaurant lekker op het terras wat gedronken en gegeten. Nog even nagekletst ( en heel veel gelachen) en toen was het echt weer tijd om richting Rotterdam te gaan (Michaël moest eigenlijk om 15.15 op zijn werk beginnen, maar heeft wat kunnen regelen dat hij wat later mocht komen, zodat hij toch bij deze wandeling aanwezig kon zijn)

Johan,Ronald, Annelies en Emiel bedankt voor de organisatie van deze geweldige wandeling. ( Wij hebben genoten van de mooie omgeving het mooie weer en zeker van de baasjes en hun honden)

De eerste mensen zijn  gearriveerd Hjalmar wordt uit de auto gehaald om in de Doggyrid plaats te nemen
De eerste vertrekken De hele stoet met volwassen honden
De eerste modder plassen Ja meiden een beetje stoeien om droog langs de plas te komen
Lekker rennen door de sloten Devil daagt Angel uit.
Zwemmen in de grote vijver Mooi uitzicht
   
  Devil met stok
  Angel en Devil komen even bij het baasje kijken
Ja de groep in al doorgelopen, maar de honden genieten nog even van het water Daar gaat de groep weer
Weer terug bij de auto Lekker wat eten en drinken
Hjalmar ligt lekker bij Connie op schoot De geweldig mooie kop van Boris
   

Maandag 22 januari 2008

Nog wat foto's van de wandeling in Oosterhout die ons zijn toegestuurd door Boelo en Siena. Boelo en Siena bedankt.

Ook België is vertegenwoordigd Verzamelen
   
  De kinderen genieten van de grote plassen
   
Lekker aan de wandel Iet maakt een foto van de groep die aankomt lopen
   
 
De ingang van 't Brabants Bontje  
   
   

Zaterdag 19 januari 2008

Vandaag was het dan zover de eerste ODH wandeling van 2008 door ons georganiseerd. Zoals de meeste van jullie zullen weten maken wij van een ODH wandeling altijd een leuk weekend, zo ook nu. Wij zijn vrijdag in de loop van de middag richting Bungalowpark de Katjeskelder vertrokken waar wij een bungalow hebben geboekt. De bungalow staat aan  het einde van het park en wanneer wij  het huisje uitkomen staan we na 5 passen op de Vrachelseheide. Rond 5 uur arriveerde Ronald met zijn kanjers Shinji en de jongste van het stel Ghinjo. We zijn eerst even naar het bos gegaan om de honden met elkaar kennis te laten maken, maar dat was al snel geregeld. Shinji en Angel konden het gelijk heel goed met elkaar vinden. Devil was in het begin nogal opdringerig naar mama Shinji maar hij werd al snel op zijn plaats gewezen door zijn moeder en hij wist gelijk dat hij geen grappen moest uithalen. Ghinjo is een heel relaxed  meisje die het met zowel Angel als Devil naar haar zin had.Bij binnenkomst kreeg Devil de prijs voor de gewonnen kerstfotowedstrijd, waarvoor heel erg bedankt.  Zaterdagmorgen rond 11 uur zijn we vertrokken naar het Brabantsbontje waar de wandeling zou gaan starten. Er was al een hele delegatie aanwezig en al gauw werd het drukker en drukker. De wandelaars kwamen uit alle windstreken, zelfs reistijden van 3 uur werden geschuwd om aanwezig te zijn bij deze wandeling. Nadat de meeste mensen waren gearriveerd zijn de grote honden met Michaël als gids op pad gegaan( Angel en Devil liepen met de grote honden groep mee) . Zij moesten de zwarte paaltjes volgen. De honden en de baasjes hebben zich prima vermaakt en de wandeling met de grootste groep honden  is zonder problemen verlopen. Nadat de grote hondengroep weg was gingen Connie en Latoya met de jonge honden groep op pad. Deze groep was stukken kleiner en zij hebben de gele route gelopen. Ondanks dat de groep kleiner was hebben we er niet minder plezier in gehad. De laatste groep met de pups zijn met Ronald op pad gegaan zij hebben een stukje gelopen en zijn als eerste groep weer richting het Brabantsbontje gegaan. Beetje bij beetje kwamen er steeds meer mensen terug en uiteindelijk was het een drukte van jewelste bij het Brabantsbontje waar weer heel wat nagekletst werd. Nadat de meeste mensen weer richting huis waren gegaan hebben we met de overgebleven groep nog een mini ODH wandeling gelopen. Na afloop hebben we met de overblijvers nog wat gedronken en uiteindelijk ging iedereen richting huis. Voor ons en Ronald was het een minuut of 5 van het Brabantsbontje rijden. Wij hebben nog van een leuke avond gehad en de honden hebben heerlijk geslapen. Zondagochtend hebben Michaël, Ronald met Angel Devil Shinji en Ghinjo nog een kleine wandeling gemaakt  en na het ontbijt was het helaas voor Ronald weer tijd om richting het noorden te vertrekken.

Wij hebben genoten van de wandeling en zeker met deze hoge opkomst. Er waren zo'n 112 personen en rond de 56 honden.  We hebben tegen de weersvoorspelling in gelukkig droog weer gehad.

Wij willen iedereen bedanken die aanwezig zijn geweest . Elly en Connie en Gijsbert bedankt voor de leuke attentie.

Ronald wij vonden het heel gezellig dat je vanaf vrijdagavond bij ons aanwezig wilde zijn. Bedankt voor de heerlijke maaltijd zaterdagavond.

Shinji je bent een kei van een hond en het is heel bijzonder om te zien hoe je respect afdwingt van Devil. ( Die had echt geen grote mond meer) Angel en wij hebben  van je genoten.

Ghinjo wat ben jij een ook een lekker ding voor niets en niemand bang. Jij hebt net als je mama Shinji een bijzonder plekje in ons hart gekregen. Je hebt heerlijk gespeeld met Angel en Devil en Latoya is helemaal verliefd op je. Dus als jullie nog een plekje zoeken dan weten jullie dat jullie bij ons altijd welkom zijn.

 

Devil met zijn gewonnen prijzen Wat doe je wanneer je een yoghurtbeker op je snuit krijgt,ja je tong erdoor heen
   
Devil laat zien welke kunstjes hij kan Angel en Shinji
   
Marco probeert te schuilen voor de foto Ja we weten dat je er geen zin in hebt
   
Verzamelen  
   
  Danesh-Diesel Devil's broer
   

De mooie Boris

 

   
   
   
   
   
   
   
Hé die Blitz  
   
Lekker bijkletsen  
   
   
   
De tweede mini ODH wandeling Lekker de paden op